به گزارش تابناک قم، پیکرهای مطهر شهدای خدمت، سوم خرداد ماه بر دوش مردم ولایتمدار و شهید پرور خراسان جنوبی با حضور علما، مسئولان کشوری، لشکری و استانی تشییع شد.
با وجود اینکه قرار بود آیین بدرقه و تشییع شهدای خدمت ساعت ۷:۳۰ آغاز شود، این مراسم زودتر آغاز شد و هر لحظه انبوه بسیار مردم در مسیر میدان جانبازان افزوده میشد و دلها بی تاب حضور پیکر شهدای خدمت بود و سرانجام این انتظار به پایان رسید.
میدان جانبازان منتهی به میدان بلوار شهید صیاد شیرازی میزبان مردمی بود که با چشمان اشکبار برای آخرین بار در سال ۱۴۰۳ از رئیس جمهور و نماینده خود استقبال کردند.
امت شهیدپرور خراسان جنوبی با حضور پرشور خود، پیکر مطهر شهدایی را تشییع کردند و اقشار مختلف مردم، علما، طلاب و مسئولین، مرد و زن، پیر و جوان در حالی که بر سر و سینه میزنند با پیکر شهید آیتالله رئیسی و همراهان وداع کردند.
صدای یا زهرا و یا زینب و یا حسین از هر طرف به گوش میرسید و تسلای دلهای عاشقانی بود که هنوز باور ندارند رئیس جمهور مردمی و نماینده خستگی ناپذیر خود را از دست دادهاند.
انبوه عظیم جمعیتی که به عشق وطن برای وداع با شهدایشان در میدان جانبازان منتهی به خیابان پاسداران حاضر شده بودند، پوسترهایی که تصویر شهدای راه خدمت بر روی آن رسم شده است را در دست دارند و عشق و ارادت خود را به خادمان شهیدشان فریاد میزنند.
در این میان، پلاکاردهایی به چشم میخورد که دلنوشتهی مردم خطاب به شهدای خدمت است؛ مانند خداحافظ ای مرد خستگی ناپذیر، افتخارم این است به یک شهید رای دادم، همه ایران عزادار خادمان است، اینها گوشهای از جملاتی است که اندوه و بهت مردم را از این غم بزرگ نشان میداد.
در حالی که در خراسان جنوبی آفتاب گرم و سوزانی و هوا به شدت گرم بود، نیروهای امدادی، نظامی و انتظامی و دستگاههای اجرایی در حال ارائه خدمات بودند و ساعتها قبل در محل برگزاری مراسم تشییع شهدا حضور یافته و موکبها را در مسیر منتهی به میدان و بلوار صیاد شیرازی مستقر کردند.
از میدان جانبازان تا انتهای خیابان پاسداران منتهی به بلوار صیاد شیرازی تا چشم کار میکرد جمعیت مشتاقی را میبینیم که آمده بودند با رئیس جمهور و نماینده شهیدشان وداع کنند.
پیکر مطهر شهید آیت الله رئیسی بعد از وداع مردم خراسان جنوبی برای تشییع و تدفین در حرم حضرت علی بن موسی الرضا(ع) به مشهد مقدس انتقال یافت.
پیکر شهید رئیسی در حرم امام رضا آرام گرفت
پیکر آیتالله شهید سید ابراهیم رییسی، رییس جمهور شهید کشورمان، عصر پنجشنبه در اوج نمایش قدرشناسی ملت ایران و همشهریان آن شهید در مشهد، پس از حدود سه سال خدمت بی توقف و خستگیناپذیر به مردم در مسند ریاست جمهوری در دامان امام مهربانیها، امام رئوف و امام محرومان در خاک پای حضرتش آرام گرفت.
نامش با افتخار در دل ایرانیان ثبت شد و یادش در خاطر تاریخ به واسطه خدمتهای بیکرانش به محرومان و نیازمندان و آحاد ملت قدرشناس که در تشییع و بدرقه اش سنگ تمام گذاشتند، ماندگار و ابدی شد.
سید محرومان، شهید جمهور، شهید ثانی، خادم ملت، خادم الرضا (ع)، یاور رهبر، یار محرومان و رهرو شهید رجایی همه و همه نشانگر بخشهایی از شخصیت بلند و عالی مرتبه آیت الله شهید رییسی در سمت ریاست جمهوری اسلامی ایران است.
پیکر پاک آن شهید در موج پرخروش مشهدیها در رواق «دارالسلام» در حرم مطهر امام رضا (ع) به خاک سپرده شد.
رواق دارالسلام حرم امام رضا (ع) که ساخت آن را به گوهرشاد خاتون در قرن نهم هجری منسوب کردهاند، در شرق رواق دارالحُفّاظ و در رواقی که به محراب آیینهکاریِ زیبایی تزئین شده و در کنار آن صفّه و ایوانی برای نشستن است، قرار دارد.
ساخت این رواق را به گوهرشاد خاتون در قرن نهم هجری نسبت دادهاند، اما در زمان ساخت به عنوان رواق از آن بهره گرفته نمیشد بلکه بنای دوطبقهای بود که از طبقه زیرین آن برای انبار فرش با عنوان تحویلخانه و از طبقه بالای آن برای آسایشگاه فراشان بهره میبردند و به گنبد «اپک میرزا» شناخته میشد؛ این بنا در سال ۱۳۳۸ شمسی به یک رواق بزرگ تبدیل شد و دارالسلام نام گرفت.
مکانی بسیار زیبا با آرایههای هنری شامل آینهکاری، رسمیبندی و مقرنسکاری میشود و کف و ازاره (اِزارِه بخش سنگی از دیوار اتاق یا ایوان است که از کف طاقچه تا روی زمین باشد) آن تا ۱۶۵ سانتیمتر با سنگ مرمر یشمی پوشیده شده که از شمال با دو راهرو به گنبد حاتمخانی و از سمت شرقی با در طلای نفیس دیگری به رواق دارالسرور میپیوندد. طول رواق ۲۰ متر، عرض آن ۱۰ متر و ارتفاع آن به ۵.۹ متر میرسد که در مجموع با فضاهای جانبی ۲۲۷ متر مربع مساحت دارد.
کف رواق دارالسلام با مرمر به زیبایی نقشبندی و سنگ فرش شده است. در ازارههای رواق تا ارتفاع بیش از یک متر پوشیده شده از سنگ مرمر یشمی دیده میشود. دیوارها و سقف بنا به سبک زیبایی رسمیبندی شدهاند که چشمه اصلی سقف را در سه بخش احاطه کردهاند.
بالای ازاره کتیبهای است به عرض ۳۰ سانتیمتر که به خط نستعلیق بر آن حجاری شده است، وجود یکی از قدیمیترین لوسترهای کریستالی نفیس و درخشان حرم امام رضا (ع) با عمر ۲۰۰ ساله با ۱۴۴ شاخه، ارتفاع چهار متر و وزن حدود ۲ تن در رواق دارالسلام حرم امام رضا (ع) بر عظمت و شکوه این رواق افزوده است.
در سالهای ۱۳۳۴ تا ۱۳۳۸ به همت مرحوم دکتر سیدفخرالدین شادمان که نیابت تولیت وقت آستان قدس رضوی را بر عهده داشت، برای بزرگ کردن محل زائران تغییراتی در آن ایجاد کردند، آسایشگاه فراشان را به جای دیگری بردند و سقف میانی را برداشتند و به رواق تبدیل کردند. در اسناد آستان قدس آمده است که پس از اینکه ساخت محل کامل شد و به صورت رواق درآمد، نام آن را "دارالسلام" گذاشتند و بعدها هم با تغییراتی در اطراف رواق آن را بزرگتر کردند.
مدفن شهید سیدعبدالکریم هاشمینژاد در گوشهای از همین رواق مشخص است، حضرات آیات شیخ حبیبالله گلپایگانی و شیخ غلامحسین تبریزی، سیدعلی موسوی و نیز حاج سیدهاشم نجفآبادی جد مادری مقام معظم رهبری نیز در رواق دارالسلام حرم امام رضا (ع) مدفون هستند.