یورش به قلب اقتصاد؛ نسخه قم برای تحقق «سرمایه‌گذاری برای تولید»

گروه استان ها - نمایندگان مجلس، فعالان اقتصادی و کارشناسان در قم بر ضرورت اصلاحات ساختاری، تقویت تولید و مهار سرمایه‌های سرگردان برای تحقق شعار سال تأکید دارند.
کد خبر: ۱۱۹۸۷۷۵
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۰:۱۸ 12 April 2025

به گزارش خبرنگار تابناک در قم، رهبر انقلاب اسلامی از سال ۱۳۸۷ رویکرد اقتصادی را در نامگذاری برای سال‌ها مدنظر قرار داده است که این نام‌ها به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به موضوع اقتصاد و رشد و توسعه تولید داخلی مرتبط بوده است. در هشت سال اخیر نامگذاری‌ها با تاکید بر مساله «تولید» صورت گرفته است که نشان می‌دهد ریشه اصلی چالش‌های کشور به مبحث تولید بازمی‌گردد.
شعار امسال «سرمایه‌گذاری برای تولید» تنها یک توصیه نیست؛ بلکه فراخوانی برای بازآفرینی ساختار اقتصادی کشور محسوب می‌شود. قم به عنوان یکی از قطب‌های فکری و اقتصادی کشور، صحنه ارائه راه‌حل‌های جدی برای عبور از بحران‌های مزمن اقتصادی شده است. این‌بار نه تنها از پشت تریبون مجلس، بلکه از دل اتاق‌های بازرگانی و کارخانه‌های تولیدی، ندای اصلاح و اقدام به گوش می‌رسد.


ضرورت رفتار تهاجمی در برابر جنگ اقتصادی


حجت‌الاسلام روانبخش، نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به جنگ اقتصادی دشمن علیه ایران، تحقق شعار امسال را نیازمند «رفتار تهاجمی و فعالانه» در حوزه اقتصاد دانست. او بیان کرد: «دشمن پس از ناکامی در حوزه‌های نظامی، امنیتی و فرهنگی، اکنون تمرکز خود را بر اقتصاد گذاشته و ما نیز باید با همان شدت، سیاست‌گذاری هوشمندانه و پویایی را پیش بگیریم.»
روانبخش با اشاره به جذب سرمایه‌های مردم به بازار‌های غیرمولد مانند ارز و طلا تأکید کرد: «نبود راهبرد مشخص برای هدایت سرمایه‌ها باعث شده تولید مظلوم باقی بماند. باید مسیر سرمایه‌گذاری در بخش تولید هموار شود تا علاوه بر رونق اقتصادی، اعتماد عمومی نیز بازسازی شود.»


سیاست‌های غلط، سرمایه‌گذار را فراری می‌دهد


محمد ایرانی، رئیس اتاق بازرگانی قم، معتقد است بدون اصلاح سیاست‌ها و تسهیل فرآیندها، هیچ شعاری به ثمر نخواهد نشست. او گفت: «ما نیازمند حذف موانع سرمایه‌گذاری، کاهش بروکراسی اداری، ایجاد زیرساخت‌های مناسب در شهرک‌های صنعتی و ارائه مشوق‌هایی مانند معافیت‌های مالیاتی و تسهیلات ارزان‌قیمت هستیم.»
ایرانی افزود: «اتاق بازرگانی قم با طراحی بانک اطلاعاتی صنایع و تدوین طرح‌های سرمایه‌گذاری متناسب با ظرفیت استان، در تلاش است زمینه ورود سرمایه‌گذاران جدید را فراهم کند. جذب سرمایه‌های خرد مردمی باید به‌عنوان یکی از محور‌های کلیدی سیاست‌گذاری اقتصادی در نظر گرفته شود.»


کاهش تعداد بانک‌ها؛ راهکاری برای نجات تولید


حسین‌زاده، مدیرعامل شرکت اطلس سرام کویر، راهکاری متفاوت ارائه کرد: «برای جلوگیری از رسوب سرمایه در بانک‌ها و هدایت آن به سمت تولید، لازم است در تعداد بانک‌ها تجدیدنظر شود.»
او با اشاره به تجربه روسیه در دوران تحریم جنگ اوکراین گفت: «این کشور با اقتدار بانک مرکزی و سیاست‌های مالی قاطع توانست در مدت کوتاهی آسیب‌های اقتصادی را کنترل و تورم را مهار کند.» حسین‌زاده تأکید کرد: «کاهش تعداد بانک‌ها و تمرکز منابع مالی در جهت تولید می‌تواند تحولی بزرگ در نظام اقتصادی کشور ایجاد کند.»
تحقق شعار سال با تصمیمات بزرگ ممکن است
قم به‌عنوان نمونه‌ای از نگاه‌های متنوع و عمیق در کشور، نشان می‌دهد که تحقق شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» نیازمند حرکت جمعی، تصمیم‌های ساختارشکن، اصلاحات قانونی و عزم ملی است. اگر اراده جدی برای عبور از رکود وجود داشته باشد، اکنون زمان آن رسیده که از شعار عبور کرده و به سمت عمل گام برداریم.
گزارش از: سمانه سادات فقیه سبزواری

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار