با حضور وزیر اطلاعات در قم
کتاب دوجلدی "‌آیت‌الله مکارم شیرازی در اسناد ساواک" با حضور آیت‌الله اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه و وزیر اطلاعات رونمایی شد. اسناد گردآوری‌شده در جلد اول این کتاب، گستره زمانی ۱۳۳۲ تا اسفندماه ۱۳۵۱ و جلد دوم از فروردین‌ماه ۱۳۵۲ تا دی‌ماه ۱۳۵۷ است.
کد خبر: ۹۳۹۴۹۷
تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۲:۴۵ 10 February 2021

به گزارش تابناک قم، کتاب دوجلدی "‌آیت‌الله مکارم شیرازی در اسناد ساواک" به همت معاونت بررسی‌های راهبردی وزارت اطلاعات و مرکز بررسی اسناد تاریخی در سالن همایش‌های مدرسه علمیه امام موسی کاظم (ع) رونمایی شد.

آیت‌الله اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه، حجت‌الاسلام علوی وزیر اطلاعات، احمد امیرآبادی نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی، بهرام سرمست استاندار قم، مرتضی حیدری فرماندار قم، حجت‌الاسلام سلیمی مدیرکل اطلاعات استان قم و برخی از مسئولین استان در این مراسم حضور داشتند.

حجت‌الاسلام سلیمی مدیرکل اطلاعات استان قم در این مراسم بابیان اینکه اولین سند فعالیت سیاسی آیت‌الله مکارم شیرازی به کودتای ۱۳۳۲ بازمی‌گردد، گفت: با آغاز نهضت و مخالفت امام خمینی با لایحه انجمن‌های ایالتی و ولایتی در سال ۱۳۴۱، آیت‌الله مکارم شیرازی ازجمله شخصیت‌هایی بود که از ابتدا با این نهضت همراه شد.

رونمایی از کتاب دوجلدی

اسناد ساواک تاریخ گویای انقلاب اسلامی است

آیت الله ناصر مکارم شیرازی در پیامی تصویری با ابراز تعجب از اسناد فراوان به جای مانده از وی در بایگانی ساواک اظهار کرد: خود من از وجود این تعداد سند مربوط به دوران مبارزه پیش از انقلاب بی اطلاع بودم.

وی با اشاره به اینکه این اسناد مربوط به مبارزات وی در شهر‌های مختلف کشور و از جمله شیراز، قم و مشهد است یادآور شد: مطالعه این اسناد برای من آموزنده و یادآور خاطرات جالبی است.

این مرجع تقلید افزود: این اسناد به عنوان یک تاریخ گویا باید حفظ شود، چراکه بسیاری از مسائل را می‌توان بر اساس این اسناد فهم و درک کرد.

وی اضافه کرد: اگر بخواهیم تاریخ گویای انقلاب را بدانیم باید این اسناد را با دقت بخوانیم.

آیت الله مکارم شیرازی با تاکید بر لزوم توجه به توطئه‌های دشمنان و مراقبت از انقلاب در برابر این توطئه‌ها از همگان خواست تا با مطالعه تاریخ انقلاب اسلامی بر اساس اسناد موجود، به فهم بهتر از مسائل مختلف مربوط به انقلاب اسلامی دست یابند.

این مرجع تقلید همچنین با بیان این که جمع آوری دقیق و مطالعه این اسناد به شفافیت و روشن شدن بیشتر مسائل کمک می‌کند، از زحمت کشیده شده برای تدارک کتاب «آیت الله العظمی مکارم شیرازی به روایت اسناد ساواک» تقدیر و تشکر کرد.

رونمایی از کتاب دوجلدی

آیت الله مکارم شیرازی از دیده بانان مکتب اسلام است

در ادامه حجت الاسلام والمسلمین سید محمود علوی با اشاره به انتشار صد‌ها کتاب به روایت اسناد ساواک برای ترسیم مجاهدت‌های شخصیت‌ها و مردم استان‌ها در حرکت انقلاب اسلامی اظهار کرد: انقلاب اسلامی، حاصل مجاهدت‌های تزلزل ناپذیر و رهبری‌های پیامبرگونه حضرت امام راحل (ره) و همراهی مردم با ایشان بود که این مجاهدت‌ها در اسناد ساواک، بروز و ظهور دارد.

وی افزود: تصمیم وزارت اطلاعات این است که این اسناد در بایگانی‌ها و آرشیو‌ها نماند و مردم با این اسناد آشنا شوند.

وزیر اطلاعات با بیان اینکه انتشار این اسناد منحصر در چاپ خود سند نیست تصریح کرد: ممکن است محتوای برخی از این اسناد قابل فهم نباشد، لذا همکاران ما در وزارت اطلاعات در یک حرکت پژوهشی ریشه دار کوشیده‌اند تا محتوای این اسناد را روشن و مشخص کنند تا تاریخ بسیاری ارزشمندی برای انقلاب به صورت مکتوب به یادگار بماند.

حجت الاسلام علوی در ادامه آیت الله مکارم شیرازی را از مصادیق حقیقی روایت امام رضا (ع) دانست و عنوان کرد: حضرت رضا (ع) در روایتی با تعبیر «رحم الله مَن أحیا أمرنا» به احیاگران مکتب اهل بیت (ع) درود می‌فرستند که باید گفت آیت الله مکارم شیرازی یکی از مصادیق حقیقی این احیاگران و دیده بانان محتوای اصیل مکتب اسلام و مکتب تشیع است.

وزیر اطلاعات همچنین مبارزات آیت الله مکارم را آمیخته با عقلانیت خواند و تأکید کرد: یکی از ویژگی‌های این مرجع عالیقدر آن است که همواره در پاسخ به مقتضیات زمان و رفع شبهات کوشا بوده است.

وی با اشاره به اینکه آیت الله مکارم شیرازی همواره و همپای حضرت امام (ره) در مبارزات با رژیم ستمشاهی حاضر بود یادآور شد: ایشان همچنین در تربیت طلاب فاضل و انقلابی همت خاصی داشته و البته کوشیده است تا اسلام را به عنوان آیین زندگی به همگان بویژه جوانان معرفی و آنان را به اسلام جذب کند.

وزیر اطلاعات در ادامه به آثار ارزشمند قلمی آیت الله مکارم شیرازی توجه داد و گفت: ایشان در شرایطی که قلم زدن در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی در حوزه‌های علمیه مرسوم نبود، نشریه مکتب اسلام و در ادامه انتشارات نسل جوان را بنیان نهاد و سبب اتصال بیشتر حوزه‌های علمیه و مردم شد، ضمن آن که معظم له منبر را از حالت یک طرفه خارج کرد و آن را به صورت ارتباط دو سویه برای طرح پرسش‌های مردمی قرار داد.

وی در عین حال تفسیر نمونه را یکی از آثار ویژه آیت الله مکارم شیرازی دانست و بیان کرد: این تفسیر روان فارسی در دهه ۵۰ توانست خلأ موجود را پُر کند و سبب ارتباط بیشتر مردم با قرآن باشد.

حجت الاسلام علوی اضافه کرد: همه این تلاش‌ها و مجاهدت‌های آیت الله مکارم شیرازی سبب شد تا ساواک ایشان را تحت رصد دائمی قرار دهد که این امر، بازداشت‌های مکرر و همچنین تبعید ایشان به چابهار، مهاباد و انارک را به دنبال داشت.

وزیر اطلاعات همچنین آیت الله مکارم شیرازی را یار همیشگی حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری دانست و گفت: حیف بود که اسناد ساواک مربوط به ایشان در بایگانی‌ها باقی بماند، از این رو این اسناد منتشر شد و البته از معدود کتاب‌هایی است که در زمان حیات خود شخصیت منتشر می‌شود.

وی ابراز امیدواری کرد سایر اسناد ساواک مربوط به شخصیت‌ها و همچنین مردم استان‌ها نیز به تدریج منتشر و در اختیار مردم قرار گیرد.

کتاب دوجلدی "حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی در اسناد ساواک" مبارزات شبانه‌روزی این عالم باوجود محدودیت‌ها و ممنوعیت‌هایی است که سر راه ایشان پدید آوردند.

اسناد گردآوری‌شده در جلد اول این کتاب، گستره زمانی ۱۳۳۲ تا اسفندماه ۱۳۵۱ و جلد دوم از فروردین‌ماه ۱۳۵۲ تا دی‌ماه ۱۳۵۷ است.

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار