ما در خصوص برگزاری عزای سید و سالار شهیدان، نه نگاه سلفی داریم که به هر قیمتی بخواهیم آن را برگزار کنیم تا این حد که سلامت مردم به خطر افتد و نه نگاه سلبی داریم که بگوییم به طور کلی مراسم‌ها باید تعطیل شود.
کد خبر: ۸۸۷۶۴۰
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۹ 15 August 2020

به گزارش تابناک قم، حجت الاسلام دکتر حسن خیری: عزاداری سیدالشهدا(ع) و پایبندی شیعیان و محبان به آن همواره در طول تاریخ یک مسأله کلیدی بوده، چه آن که حقیقتاً عاشورا رمز بقای اسلام است.

آنچه مهم است این که باید از این فرصت ناب به خوبی استفاده کرد تا مکتب و فرهنگ عاشورایی همواره زنده نگه داشته شود چرا که عاشورا ، هویت ساز است و هویت نظام انقلابی و تشیع و مکتب ما برپایه حماسه حسینی است.

البته باید توجه داشت که حماسه حسینی دو بُعد مهم دارد؛ بُعد معرفتی و بُعد عاطفی که هر دو این‌ها ضامن حیات و اقتدار شیعیان و مسلمانان است. از این رو ما معتقدیم که در عین تلاش در جهت تعمیق معرفت نسبت به دستگاه امام حسین(ع) نباید از اهمیت شور و عاطفه در این باره غافل شویم چرا که همین مراسم‌ها و مناسک‌های مذهبی در طول تاریخ از جمله عوامل مهم وحدت و هویت شیعیان و محبان اهل بیت(ع) در برابر دشمنان بوده است.

اساساً یکی از عوامل اصلی توفیق انقلاب اسلامی در طول این چهل و یک سال، تمسک به فرهنگ و مکتب عاشورای حسینی است که به خصوص در دوران هشت سال دفاع مقدس، تجلی ویژه ای داشت.

از آن سو، تشیع را به عقلانیت می‌شناسند و ما در دهه محرم امسال که همچنان متاسفانه دچار وضعیت کرونایی هستیم باید نسبت به حفظ سلامتی مردم دغدغه جدی داشته باشیم، چرا که به هر حال حفظ جان مردم از امور اساسی فقه ماست.

در واقع ما در خصوص برگزاری عزای سید و سالار شهیدان، نه نگاه سلفی داریم که به هر قیمتی بخواهیم آن را برگزار کنیم تا این حد که سلامت مردم به خطر افتد و نه نگاه سلبی داریم که بگوییم به طور کلی مراسم‌ها باید تعطیل شود، بلکه همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند ما تابع نظرات ستاد ملی مقابله با کرونا هستیم و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، مراسم‌های عزاداری دهه محرم را برگزار می کنیم.

هنر ما باید این باشد که برپایه عقلانیت، تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم و از این رو در برنامه‌های محرم و صفر امسال باید عنایت ویژه ای به روضه‌ها و مجالس خانگی داشته باشیم.

این که بتوانیم شعار «هر خانه یک حسینیه» را محقق سازیم، بسیار خوب و ارزشمند است چه آن که به این وسیله منازل افراد ، رنگ و بوی عزای سیدالشهدا(ع) پیدا می‌کند و نسل جدید هر چه بهتر و بیشتر با این فرهنگ مأنوس می‌شود.

البته باید مراقب بود که نباید وضع به گونه‌ای شود که به تدریج مردم عادت کنند به این که خارج از هیئات و حسینیه‌های بزرگ و محافل عظیم، مراسم‌ها برگزار شود، چرا که به هر حال اگر شرایط مساعد باشد، نفس اجتماعات حسینی و شور و عظمت محافل بسیار مهم و تأثیرگذار است و نباید از این مهم غفلت کرد.

منبع: فارس
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار