با توجه به تایید مرگ دو ایرانی با بیماری «کووید-۱۹»،
کرونا با چه علائمی خود را نشان می‌دهد؟ برای پیشگیری از ابتلای به آن چه باید کرد و چرا استفاده از ماسک های تنفسی و امثال آن راهکارهای مطمئنی برای دوری جستن از این خطر نیست؟ اینها بخشی از سوالاتی هستند که با توجه به فوت دو تن از هموطنان مان با ابتلا به ویروس کرونای جدید و مرگ ناشی از بیماری ای که این ویروس می آفریند، مهم تر از هر زمانی به نظر می رسند.
کد خبر: ۸۲۴۳۸۵
تاریخ انتشار: ۰۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۴:۰۸ 20 February 2020

به گزارش تابناک قم، با توجه به اعلام رسمی ابتلای دو تن از هموطنانمان به ویروس کرونای جدید و مرگ ایشان بر اثر بیماری ناشی از این ویروس یعنی «کووید-۱۹»، بهتر است راه‌های پیشگیری از ابتلا به این ویروس را مطالعه کرده و در آموزش آن به دیگران کوشا باشیم.

اهمیت این موضوع زمانی بیشتر می‌شود که بدانیم دوره نهفتگی بیماری ناشی از کرونای جدید، بین ۲ تا ۱۴ روز (به‌طور معمول یک هفته) است و همچنین، درصد ابتلای افراد آلوده به ویروس به بیماری ناشی از آن که سازمان بهداشت جهانی نامش را کووید-۱۹ گذاشته، ۲ درصد است. یعنی به طور میانگین یک هفته طول می‌کشد تا علایم ابتلا به ویروس در مبتلایان بروز پیدا کند و تنها ۲ درصد از مبتلایان به بیماری سندورم تنفسی حاد مبتلا می‌شود و در معرض مرگ قرار می‌گیرند.

با علم به این نکات و واقف بودن به این نکته که دو فرد مبتلا به ویروس در قم شناسایی شده و با بیماری کووید-۱۹ چشم از جهان فروبسته اند، می‌شود نتیجه گرفت که احتمالا شماری از افرادی که با این دو متوفی ارتباط داشته اند، به این ویروس مبتلا هستند و بر اساس این نتیجه گیری است که مسئولان وزارت بهداشت اقدام به قرنطینه خانواده و نزدیکان ایشان نموده و حتی بیمارستانی را به این منظور در قم به بستری و معاینه افراد مشکوک به ابتلا به این ویروس اختصاص داده اند.

به رغم همه این نکات و تدابیر و از آنجایی که خطر ابتلا به این ویروس در کشورمان به شدت افزایش یافته و نگرانی‌ها در این خصوص اوج گرفته، لازم است درباره این ویروس بیش از پیش بدانیم و راه‌های پیشگیری از ابتلا به آن را مرور کرده و به دیگران نیز آموزش دهیم. با این ملاحظه کلیدی که حفظ آرامش از اصول کلیدی است و مراقبت در مقابل شایعات، ضرورت بسیار زیادی دارد.

کرونا با چه علائمی خود را نشان می‌دهد؟

کرونا با علائمی شبیه به سرماخوردگی مانند آبریزش بینی، سرفه، عطسه، لرزش دستان، گلودرد، معمولا سردرد و تب باعث ایجاد عفونت و مشکلات خفیف تا متوسط در دستگاه تنفسی فوقانی خود را نشان می‌دهد و افراد مسن (بالای ۶۰ سال) و به طور کلی کسانی که دارای سیستم ایمنی ضعیفی هستند بیشتر در معرض ابتلا به این ویروس قرار می‌گیرند. دقت کنید که با علائمی شبیه به آنفلوانزا مواجهیم و تنها نکته متمایز کننده (که در همه مبتلایان دیده نمی‌شود) مشکلات تنفسی است.

برای پیشگیری از ابتلا به «ویروس کرونا» چه باید کرد؟

برخلاف آنچه در روز‌های شروع شیوع این ویروس در چین مطرح می‌شد، سازمان بهداشت جهانی انتقال ویروس کرونا از انسان به انسان را تأیید کرده، اما هنوز مشخص نیست که چه کسانی می‌توانند بیشتر ناقل این ویروس باشند و نرخ انتقال ویروس از انسان به انسان چقدر است. آنچه واضح است، ویروس کرونا می‌تواند از طریق دست دادن با افراد مبتلا به این ویروس یا موادغذایی خیابانی مانند فست فود یا سایر غذا‌های دیگر منتقل شود. از راه‌های انتقال رایج این بیماری، انتقال آن به واسطه تماس با حیوانات ناقل (مثل سگ یا گربه) است.

توصیه‌های مهم برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا

از تماس نزدیک با افراد بیمار پرهیز کنید.
از لمس چشم‌ها، بینی و دهان خود پرهیز کنید.
هنگام بیماری (هر نوع بیماری) در خانه بمانید.
هنگام عطسه و سرفه، دهان و بینی خود را با دستمال کاغذی بپوشانید و سپس آن را در سطل زباله‌ی در دار بیاندازید.
سطوح وسایلی که با آن‌ها فراوان تماس دارید (موبایل، کیف، کیبورد، میز و...) را مرتب با اسپری معمولی تمیزکننده یا دستمال مرطوب مناسب تمیز و ضدعفونی کنید.
پوشیدن ماسک صورت توسط افراد سالم توصیه نمی‌شود. ولی پوشیدن ماسک برای افرادی که علائم بیماری را دارند، افرادی که از بیماران مراقبت می‌کنند و همچنین کارکنان نظام بهداشتی، حیاتی است تا جلوی انتشار ویروس گرفته شود.
دستان خود را حداقل به مدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشویید، به‌ویژه پس از ادرار و مدفوع، پیش از خوردن خوراکی، و پس از فین، عطسه، و سرفه کردن.
اگر آب و صابون در دسترس ندارید، با مایعی که حداقل ۶۰% الکل داشته باشد دستان خود را ضدعفونی کنید. اگر آلودگی مشهود روی دستان خود می‌بینید، حتما با آب و صابون بشویید.

چرا استفاده از ماسک خطرناک است؟

همان گونه که توضیح داده شد، استفاده از ماسک به ویژه برای افراد سالم توصیه نمی‌شود. اما چرا؟ بهترین پاسخ به این سوال این است که افراد به اشتباه تصور می‌کنند با استفاده از ماسک، کاملا در برابر ویروس مصون شده اند و دیگر به رعایت بقیه نکات بهداشتی به منظور پیشگیری از ابتلا به ویروس توجهی نمی‌کنند. این در حالی است که همه ماسک‌های موجود در بازار، کارایی لازم را ندارند و بسیاری از مصرف کنندگان هم نمی‌دانند که چگونه باید از ماسک استفاده کرده و برای چه بازه زمانی آن را روی صورت خود نگه داشته و بعد تعویضش کنند.

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار