مراسم تودیع و معارفه سرپرست جدید حوزه هنری استان برگزار و بر لزوم ایجاد مطالبه عمومی در زمینه هنر تأکید شد. پس از انتصاب مجدالدین معلمی به عنوان معاون حوزه هنری کشور، سیدمهدی سیدین نیا به عنوان سرپرست جدید حوزه هنری استان معرفی شد.
کد خبر: ۶۸۲۸۳۴
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۷ - ۲۳:۱۰ 21 November 2018

به گزارش تابناک قم، به دنبال انتصاب مجدالدین معلمی سرپرست سابق حوزه هنری استان قم به عنوان معاون حوزه هنری کشور، سید مهدی سیدین نیا به عنوان سرپرست جدید حوزه هنری استان قم معرفی شد.

چهارشنبه 30 آبان ماه آئین تکریم و معارفه سرپرست حوزه هنری استان قم با حضور مدیرکل امور استان‌ها و مجلس حوزه هنری، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم و برخی از چهره‌های فرهنگ، هنر و رسانه استان در سال سوره حوزه هنری قم برگزار شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم در این مراسم با تقدیر از اقدامات مجدالدین معلمی در زمان مسئولیت در حوزه هنری استان اظهار داشت: در کنار هم بودن و کارها را به پیش بردن مهم است و باید از فرصت‌هایی که به دستمان می‌آید نهایت استفاده را ببریم.

سیدموسی حسینی کاشانی با اشاره به لزوم همکاری همه‌جانبه در پیشبرد اهداف فرهنگی در کشور ابراز کرد: مقام معظم رهبری دغدغه‌های فراوانی در زمینه فرهنگی دارند و جریان‌ها و هجمه‌های فرهنگی را ناتوی فرهنگی نامیده‌اند که نیاز بوده با کار جمعی اقدامات بهتری در این زمینه صورت گیرد.

حوزه هنری قم وظیفه مطالبه تدوین فقه هنر از حوزه را دارد

در ادامه مجید مصلحی، مدیرکل امور استان‌ها و مجلس حوزه هنری کشور، یکی از ظرفیت‌های قم را تدوین فقه هنر دانست و اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین مأموریت‌های حوزه‌های هنری قم تدوین فقه هنر به‌واسطه تغییرات فناوری و نسلی در کشور است.

وی با بیان اینکه فقه هنر می‌تواند پاسخگوی سؤالات باشد، ابراز کرد: حوزه هنری استان قم وظیفه مطالبه تدوین فقه هنر از مراکز پژوهشی و علمی استان دارد چراکه بی‌توجهی به تدوین آن ازجمله غفلت‌های بزرگ در حوزه‌های فرهنگی و هنری در کشور بوده است.

مدیرکل امور استان‌ها و مجلس حوزه هنری کشور با انتقاد از عدم تدوین فقه هنر و خلاصه شدن آن به برخی از مصادیق جزئی تصریح کرد: متأسفانه ضعف در شناخت پیام انقلاب اسلامی سبب شده تولیدات به آن انتظاری که از آن بوده نرسیده و به‌خوبی هم منتقل نشود.

وی انقلاب اسلامی را منشأ خدمات بسیار در کشور برشمرد و افزود: انقلاب اسلامی جریانی پویا و مستمر است که هنر وظیفه دارد خدمات آن را تبیین کند، چراکه القای غیرمستقیم پیام و ماندگاری آن از ویژگی‌های هنر است و باید از ظرفیت هنر در این زمینه استفاده شود.

مصلحی وضعیت کشور در مقابله با تهاجمات فرهنگی را نامناسب دانست و گفت: در دهه‌های گذشته همواره در برخورد با مشکلات و تهاجمات فرهنگی دفاعی و مقابله با آن‌ها کرده‌ایم، درحالی‌که با تغییر این رویه می‌توان از زبان هنر موفقیت‌های خود را به دنیا نشان دهیم.

از لزوم ایجاد مطالبه عمومی در زمینه هنر تا مظلومیت هنری استان قم

وی با تأکید بر لزوم داشتن نظام تبلیغی مناسب برای معرفی ظرفیت‌های کشور یادآور شد: دشمنان عملیات سنگین رسانه‌ای علیه کشورمان به راه انداخته‌اند که می‌توانیم همان‌گونه که آن‌ها از زبان هنر برای پیام‌های علیه کشور استفاده کرده ما نیز در تولیدات خود از هنر استفاده کنیم.

مدیرکل امور استان‌ها و مجلس حوزه هنری کشور خاطرنشان کرد: کشور نیازمند زبان ارتباطی جدید با توجه به فناوری‌های نوین و شبکه‌های اجتماعی است چراکه این روش‌های نوین ارتباطی نسل‌های جدید را درگیر می‌کند و باید به‌منظور شناخت، تولید و ابلاغ پیام‌ها از این ظرفیت استفاده کرد.

مصلحی خاطرنشان کرد: حوزه هنری قم باید در زمینه‌های مختلف فرهنگی و هنری به مکانی برای مباحث علمی و کرسی‌های آزاداندیشی تبدیل شود.

قم از نظر هنر مظلوم است

رئیس سابق حوزه هنری قم نیز گفت: استعدادهای بسیار خوبی در زمینه هنر در قم وجود دارد، البته قم از نظر هنر مظلوم است و این استان از لحاظ هنری شناخته شده نیست.

مجدالدین معلمی افزود: استان قم ویژگی‌های منحصر به فردی دارد و هرکس که می‌خواهد در این استان کار کند، باید به این مسائل توجه کند.

وی تصریح کرد: تلاش ما همواره بر این محور بوده که نسل جدیدی را وارد فضای هنری کنیم، در این راه طبیعتا باید یک سری مسائل را قربانی و از مسائلی چشم پوشی می‎‌کردیم تا بتوانیم تمرکز خود را بر روی آموزش، تربیت و پرورش بگذاریم.

رئیس سابق حوزه هنری قم عنوان کرد: حوزه هنری به دنبال پرورش نیروی انسانی خوب و تازه بود تا بتوانند نسل آینده هنر قم باشند و فضای مدیریتی را هم به همین نظم و نسخ شکل دادیم؛ بعد از مدتی با همفکری دوستان به این نتیجه رسیدیم که بهترین کاری که می‌توان با امکانات و ظرفیت‌های موجود انجام داد، اجرای سیاست پرورش استعدادها است.

وی ادامه داد: از کارهایی که در مدت مسئولیتم در حوزه هنری قم داشته‌ام راضی هستم هرچند که همه می‌دانیم ضعف‌ها و کمبودهایی وجود داشته است، با این همه معتقدم هنوز هم ظرفیت‌های بسیاری در قم وجود دارد که می‌توان از آنها استفاده و انتظارات از قم را برآورده کرد.

سرپرست جدید حوزه هنری قم نیز در این مراسم با اشاره به نقش هنر در تمدن و فرهنگ یک کشور خاطرنشان کرد: هنر مسیر پیشرفت و تمدن را مشخص می‌کند و در زمانی که مردم فاصله زیادی با هنر گرفته‌اند باید توجه بیشتری به این ظرفیت شود.

سیدمهدی سیدین نیا هنر را جزئی از زندگی مردم در گذشته دانست و گفت: متأسفانه هنر در زندگی مردم به حاشیه رفته است درصورتی‌که باید هنر به مطالبه‌ای عمومی تبدیل شود.

وی ایجاد تقاضا برای مطالبه عمومی هنر را مهم ارزیابی و تصریح کرد: باید نیاز به هنر احساس شود و حوزه هنری باید مرکز تولید و اندیشه باشد تا با فراهم شدن زیرساخت‌ها بتوانیم بر مشکلات فرهنگی کشور غلبه کنیم.

از لزوم ایجاد مطالبه عمومی در زمینه هنر تا مظلومیت هنری استان قم

دوران مسئولیت مجدالدین معلمی در حوزه هنری استان قم، یکی از درخشان‌ترین دوره‌های حوزه هنری قم بود که استان قم اتفاقات مهم و اثرگذاری را در عرصه هنر تجربه کرد.

در کارنامه موفق مجدالدین معلمی که هم اکنون در جایگاه معاونت هنری حوزه هنری مشغول به خدمت است، سرپرست حوزه هنری استان قم، معاونت توسعه کتابخانه‌ها و کتاب‌خوانی، مدیرکل امور فرهنگی نهاد کتابخانه‌ها، مدیرکل اجتماعی سازمان ملی جوانان، مدیرکل سازمان ملی جوانان و مشاور استاندار قم به چشم می‌خورد.

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار