در جلسه شورای حفاظت منابع آب مطرح شد؛
دومین جلسه کارگروه استانی سازگاری با کم آبی وهجدهمین جلسه شورای حفاظت منابع آب با حضور استاندار و مسئولان در سالن امام جواد(ع) استانداری قم برگزار شد و اعضا بر اجرای برنامه های سازگاری با کم آبی در سه بخش شرب، کشاورزی و صنعت تاکید کردند.
کد خبر: ۶۸۰۵۴۲
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۷ - ۱۷:۱۵ 16 November 2018

 

به گزارش تابناک قم، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری قم در این جلسه گفت: هدف از نصب کنتورهای فهام (امکان پایش برخط)، برداشت منطقی از حجم آب است تا حجم بیشتری نسبت به ساعت مصرف استفاده نشود.

مهرداد غضنفری افزود: 90 درصد آب استان قم در بخش کشاورزی مصرف می شود و بر همین اساس باید نظر دستگاه های زیرمجموعه و مصرف کنندگان در زمینه مدیریت مصرف آب لحاظ شود.

وی خاطرنشان کرد: ساعت کار اضافه ای که بر روی کنتورهای فهام ثبت می شود، بیان کننده حجم واقعی برداشت آب نیست.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم نیز گفت: در گذشته رودخانه قم محل تفرجگاه مردم بود و بار ترافیکی نداشت.

محسن بهشتی افزود: امروز رودخانه مکان توقف نیست و بار ترافیکی بالایی دارد و اگر بناست چشم انداز زیبایی داشته باشد باید به شیوه هایی تامین شود تا هیچ گونه مصرف آبی نداشته باشد.

وی همچنین تاکید کرد: سهم استان قم از سرشاخه های دز در بخش صنعت سالانه 40 میلیون مترمکعب است که باید با برنامه ریزی صحیح از این تخصیص استفاده نمود.

فرماندار قم نیز گفت: نمی توان نسخه واحدی برای تمام چاه های بخش کشاورزی پیچید و باید ظرف یک ماه ضمن کنترل تمام چاه های بخش کشاورزی، آن ها را کارشناسانه بررسی نمود.

رضا سیار افزود: برای کاهش مصرف آب باید الگوی کشت توسط کشاورزان رعایت شود و کشت محصولات کم برآب افزایش یابد.

وی بیان کرد: اجرای سد الغدیر بر روی رودخانه قره چای باعث قطع حق آبه متوسط حدود 200 میلیون مترمکعب آب برای کشاورزان شده که با تاثیر بر روی آب های زیرزمینی، سبب افت سطح این منابع شده است.

وی افزود: علاوه بر ساخت سد الغدیر، هزاران حلقه چاه غیرمجاز نیز حفر شده و هزاران ساعت آب استفاده می شود.

سیار اضافه کرد: برای شکل گیری صنعت کم آب بر باید زیرساخت ها فراهم شود؛ با فاضلاب، صنعت ایجاد نمی شود.

وی همچنین با اشاره به جمع آوری فاضلاب توسط شهرداری در سطح شهر، بیان کرد: شهرداری، مردم را برای وصل نمودن انشعاب خانه هایشان به فاضلاب ترغیب نماید.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم نیز در این جلسه گفت: طرح الگوی کشت به صورت نمونه در 2 بخش شریف آباد و ساوه اجرایی شد.

محمدرضا طلایی افزود: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته اجرای این طرح نباید درآمد کشاورزان را کاهش دهد، باید درآمدشان ثابت باشد یا 10 درصد افزایش یابد و اگر کاهش یافت، توسط دولت جبران می شود.

وی اضافه کرد: کاشت محصولات گلخانه ای در دشت شریف آباد به دلیل حفظ درآمد کشاورز، دراولویت است و امیدواریم طرح الگوی کشت را در مدت 2 سال در این دشت اجرایی نماییم.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین آمار در حال حاضر در دشت شریف آباد قم 87 میلون مترمکعب آب مصرف می شود که پس از اجرایی شدن طرح بدون کاهش درآمد کشاورز، میزان آب مصرفی به 63 میلون مترمکعب کاهش خواهد یافت.

طلایی گفت: حجم آبی که در دشت ساوه مصرف می شود نیز 225 میلون مترمکعب است که با اجرای طرح الگوی کشت تا 160 میلیون مترمکعب کاهش می یابد.

مدیرعامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری قم نیز با بیان این که چهار درصد فضای سبز شهری قم چمن است، گفت: اعلام آمادگی کرده ایم در فاز نخست 50 درصد چمن رودخانه حذف شود و دستگاهی نیز به همین منظور خریداری نموده ایم.

پیام جوادیان افزود: طبق جمع بندی صورت گرفته تا دی ماه به طور کامل چمن از بستر رودخانه حذف می شود و مقدار قابل توجهی کاهش مصرف آب در این بخش صورت می گیرد.

وی بیان کرد: 25 اقدام دیگر نیز تعریف شده و برای انجام آن متعهد شده ایم که به کاهش مصرف آب در حوزه فضای سبز و سایر موارد کمک می کند.

وی خاطرنشان کرد: امسال با این وضعیت مالی شهرداری تاکنون 100 میلیارد ریال از اوراق برای خرید لوله و اتصالات استفاده شده و تا پایان سال عرصه هایی از فضای سبز شهری که به صورت سنتی آبیاری می شود، به مکانیزه تبدیل خواهد شد.

جوادیان ادامه داد: در گام اول می توانیم 18 درصد از کل منابع آبی که برای آبیاری فضای سبز استفاده می شود را کاهش دهیم.

وی خاطرنشان کرد: سالانه 4.5 میلیون مترمکعب از پساب فاضلاب برای آبیاری فضای سبز شهری قم استفاده می شود.

در این جلسه پیشنهادهایی از جمله کاهش 10 درصدی میزان مصرف آب در سال آبی جاری نسبت به مدت مشابه پارسال، استفاده از کنتورهای فهام(امکان پایش برخط) روی چاه های آب کشاورزی و تخصیص 10 میلیون مترمکعب پساب تصفیه خانه جامع برای مصارف صنعتی به تصویب اعضا رسید.

منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار