نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان این که بحران دریاچه نمک بسیار فراتر از دریاچه ارومیه است، گفت: در صورت توجه و رسیدگی نکردن، بیش از 25 درصد جمعیت کشور و چند استان از جمله پایتخت با معضل گرد و غبار مواجه می شوند.
کد خبر: ۵۳۳۹۵۲
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۶ - ۱۸:۳۶ 04 December 2017
به گزارش تابناک قم، احمد امیرآبادی فراهانی در دیدار مدیرکل و معاونان حفاظت محیط زیست استان، حل بحران دریاچه نمک را نیازمند عزم و اراده ملی دانست و افزود: دریاچه نمک منشاء گرد و غبار داخلی در مرکز کشور است و دولت و سازمان حفاظت محیط زیست باید برای برطرف کردن این بحران اهتمام جدی داشته و هرچه سریعتر راهکار مناسب اتخاذ کنند.

دریاچه نمک در ناحیه شرقی استان قم و درحد فاصل سه استان قم، سمنان و اصفهان قرار گرفته و بزرگترین دریاچه فصلی و فراشور کشور است که حدود 200 هزار هکتار وسعت داشته و یک سوم آن در محدوده جغرافیایی استان قم قرار گرفته است و دارای ساختار زمین شناختی کم نظیر شامل پوسته نمکی و حاشیه باتلاقی است. 

این دریاچه که در دهه های گذشته از طریق رودخانه های کرج، جاجرود، شور، قمرود و قره چای کاملا پرآب بوده است، اکنون با قطع حقابه ها، خشکسالی مستمر و برداشت بی رویه از منابع آب زیرزمینی که باعث پیشروی آب های فراشور در سفره های زیرزمینی به سمت دشت ها و نابودی پوشش گیاهی و اکوسیستم منطقه شده، به یکی از کانون های فعال القاء ریزگردها در منطقه تبدیل شده است.

وی ادامه داد: در تخصیص حقابه تالاب ها و رودخانه های قم به این استان اجحاف شده است و این مساله باید با جدیت پیگیری شود.

وی همچنین با بیان اینکه واحدهای صنعتی در استان قم باید متناسب با امکانات و اقلیم خشک این استان راه اندازی شود، تصریح کرد: هیچ چیز مهمتر از سلامت مردم و جامعه نیست و باید بر اساس قوانین و ضوابط زیست محیطی با صنایع آلاینده مقابله شود و در این جهت نباید تبعیض وجود داشته باشد.

امیرآبادی بر ضرورت حمایت از واحدهای صنعتی برای برطرف کردن آلایندگی ها در جهت حمایت از تولید و کسب و کار تاکید کرد و گفت: سازمان حفاظت محیط زیست دارای جایگاه حاکمیتی است و همه باید به نظرات تخصصی آنها احترام بگذارند و هرکجا سلامت و منافع مردم در میان باشد باید ایستادگی کنیم و نمایندگان مردم نیز حمایت خواهند کرد.

وی با بیان این که صنایع آلاینده و تعدادی از دامداری های باقیمانده باید از پیرامون شهر قم منتقل شده و مشکلات فاضلاب شهرک پردیسان نیز برطرف شود، خاطرنشان کرد: اعتبارات سازمان حفاظت محیط زیست بسیار اندک است و باید تلاش کنیم تا این اعتبارات به صورت ملی و استانی افزوده شود.

آمارها نشان می دهد در استان قم یک هزار و 998 واحد صنعتی وجود دارد که از این تعداد 498 واحد دچار رکود هستند، یک هزار و 221 واحد به صورت فعال و نیمه فعال و سایر واحدها با تمام ظرفیت به فعالیت خود ادامه می دهند؛ بیش از 95 درصد واحدهای صنعتی قم را صنایع کوچک و متوسط تشکیل می دهد.

وی گفت: محیط زیست از مهم ترین مسائل امروز کشورمان است که باید هرچه بیشتر از سوی همه مردم و مسئولان مورد توجه قرار بگیرد.

استفاده از فاضلاب تصفیه شده تهران بهترین جایگزین برای احیای دریاچه نمک و دشت مسیله است

مدیرکل حفاظت محیط زیست قم نیز در این دیدار با اشاره به کمبود شدید منابع آبی، قطع حقابه ها و خشکسالی گسترده در این استان، گفت: باید راهکارهای برطرف کردن مشکلات و چالش های زیست محیطی استان قم را به خوبی شناسایی کرد و برای عملیاتی کردن آن ها از همه امکانات و ظرفیت دستگاه های اجرایی بهره مند شد و اعتبارات لازم نیز در این جهت تخصیص داده شود.

تورج همتی، استفاده از فاضلاب های تصفیه شده استان تهران را بهترین جایگزین برای حقابه های رودخانه های قم برای احیای دریاچه نمک و دشت مسیله و مقابله با معضل گرد و غبار دانست و افزود: شهرداری قم نیز باید برای توسعه فضای سبز شهری و منطقه ای، از تصفیه خانه های محلی استفاده کند و از مصرف آب شرب به شدت پرهیز نماید.

دشت مسیله یکی از مراکز کویری جنگلی قم به شمار می رود که بیشتر از 10 هزار هکتار وسعت دارد.

وی بر ضرورت جلب مشارکت عمومی جامعه برای برطرف کردن معضلات و چالش های زیست محیطی در کشورمان تاکید کرد و گفت: برنامه ریزی ها و تصمیم گیری ها باید بر اساس آمایش سرزمینی و بایدها و نبایدهای زیست محیطی بوده و مرزبندی های سیاسی و جغرافیایی در آن نقشی نداشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: سازمان حفاظت محیط زیست تاکنون در تخصیص امکانات و اعتبارات متناسب با جایگاه حاکمیتی و اهمیت وظایف و تکالیف آن مورد توجه قرار نگرفته است.

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار