استان قم مهمترین مرکز تولید فرش تمام ابریشم کشور است و 30 درصد جمعیت فعال استان در این بخش مشغول به کارهستند. هم اکنون 27 هزار بافنده، 350 واحد تولیدی، 130 واحد فروش، 10 کارگاه رنگرزی، 40 کارگاه قالیشویی و 31 کارگاه تعمیر و مرمت، تحت نظارت اتحادیه فرش دستبافت قم فعالیت می کنند.
کد خبر: ۳۷۴۱۵۲
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۶:۵۰ 08 February 2017
به گزارش تابناک قم، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم گفت: صنعت فرش دستباف در قم دارای سابقه ای طولانی است و قالیبافان قمی با استفاده از طرح های زیبا و ساختارهای متنوع، فرش های پر نقش و نگاری را در بهترین کیفیت به بازار عرضه می کنند. 

احمد ذاکری با اشاره به فعالیت ها و سرمایه گذاری های صورت گرفته برای معرفی توانمندی های فرش دستبافت قم به بازارهای بین المللی، بیان کرد: فرش دستبافت ابریشم قم، در حقیقت ماهیتی صادراتی دارد و بیش از 90 درصد فرش های بافته شده در استان، به کشورهای مختلف آسیایی، اروپایی و قاره آمریکا صادر می شود.

وی ادامه داد: حفظ و افزایش بازار فروش در کشورهای مختلف از اولویت های فعالان این صنعت در شرایط کنونی است، چرا که ادامه حیات این صنعت وابسته به صادرات محصول است و در صورت نبود بازار مناسب، وضعیت اشتغال در این بخش با چالش جدی مواجه می شود.

وی افزود: اگر تولید کنندگان فرش دستبافت نتوانند محصول خود را به فروش برسانند، با مشکل عدم نقدینگی برای ادامه فعالیت رو به رو می شوند و میزان تولید آن ها کاهش پیدا خواهد کرد، بنابراین حمایت های مادی و معنوی از این صنعت و کمک به تامین سرمایه در گردش مورد نیاز فعالان این بخش، اقدامی لازم برای جلوگیری از تعطیلی واحدهای قالبافی و بیکارشدن افراد شاغل در آن است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم، گفت: امروز مساله تبلیغات و بازاریابی به عنوان یکی از مهمترین رکن های ادامه فعالیت در هر حوزه ای از صنعت مطرح است و در همین راستا با استفاده از ظرفیت تاجران ایرانی، اقدام های مناسبی برای حضور موثر فرش دستبافت قم در بازارهای بین المللی و رقابت با سایر کشورهای فعال در این بخش صورت گرفته است.

وی بیان کرد: فرش دستبافت قم امروز برای حفظ بازار خود احتیاج به برنامه ریزی در سطح ملی دارد، چرا که در شرایط کنونی برخی از کشورهای آسیایی همچون چین، هند و پاکستان وارد این صنعت شده اند و فرش های دستبافت خود را به قیمت ارزان به بازار عرضه می کنند.

ذاکری با اشاره به کیفیت بالا و تنوع گسترده طرح و رنگ در فرش دستبافت قم، ادامه داد: برای مدیریت بازار فرش دستباف قم، لازم است واسطه گری در این صنعت را به حداقل برسانیم و محصول تولید شده با سود معقول به دست مصرف کننده خارجی برسد که ایجاد مراکز فروش و نمایشگاههای دائمی یکی از بسترهای مهم در عرصه تجارت است و می تواند کالای تولیدی را مستقیما و بدون واسطه به مشتریان و مصرف کنندگان معرفی نماید و در کاهش قیمت تمام شده موثر واقع شود.

وی با بیان این که فرش دستباف تمام ابریشم قم، سرمایه ای ملی است، گفت: فرش ابریشم قم به یک برند معتبر جهانی تبدیل شده است و برای حفظ جایگاه آن در بازارهای بین المللی باید از سوی بخش دولتی و خصوص ایران در کشورهای مختلف دفتر همکاری های تجاری در حوزه فرش، راه اندازی شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم بیان کرد: بعد از برجام امکان خوبی برای توسعه بازارهای فروش فرش دستباف تمام ابریشم قم در کشورهای مختلف ایجاد شد.

وی با اشاره به اقدام های صورت گرفته برای معرفی ظرفیت های فرش دستبافت قم، افزود: برای معرفی هر چه بهتر این محصول به تاجران ایرانی و خارجی، نمایشگاه دائمی فرش دستباف قم در حال احداث است و با بهره برداری از این نمایشگاه امکان خوبی برای عرضه و فروش فرش دستبافت قم به صورت مستقیم، بدون واسطه و با قیمت مناسب ایجاد می شود.

ذاکری گفت: استقبال از صنعت فرش دستبافت قم به دلیل ارزش افزوده بالا و همچنین تناسبی که این صنعت با فرهنگ بومی شهروندان قمی دارد، در میان خانواده هاچشمگیر است و بسیاری از افراد فعال در این صنعت، خانه های خود را به واحدهای تولیدی فرش دستبافت تبدیل کرده اند.

وی افزود: تولید فرش دستبافت در استان قم به شیوه غیر متمرکز اما تحت مدیریت واحد انجام می شود و هر تولیدی می تواند برای 200 بافنده شغل ایجاد کند که در نهایت با درنظر گرفتن شغل های جانبی فرش، استادکاران و تولیدکنندگان فرش دستباف قم می توانند برای 40 هزار تن شغل ایجاد کنند.

گفتنی است؛ طرح احداث نمایشگاه دائمی فرش قم در زمینی به مساحت 10 هکتار مصوبه هیات دولت وقت در سال 1389 است که در سال های 90 تا 94 مبلغ 86 هزار و 520 میلیون ریال برای ساخت آن اختصاص یافته است؛ این طرح در 6 ماه نخست امسال 75 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و برای تکمیل ساختمان، محوطه سازی و انشعابات آن 50 میلیارد ریال دیگر نیاز است.

هم اکنون 27 هزار بافنده، 350 واحد تولیدی، 130 واحد فروش، 10 کارگاه رنگرزی، 40 کارگاه قالیشویی و 31 کارگاه تعمیر و مرمت، تحت نظارت اتحادیه فرش دستبافت قم فعالیت می کنند؛ همچنین انجمن هنرمندان طراح و نقاش فرش قم دارای 200 عضو و اتحادیه تعاونی های تولید کننده فرش دستبافت روستایی استان قم دارای پنج هزار بافنده است.

اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف قم و شرکت سهامی فرش قم با 500 خانوار قالیباف تحت پوشش از دیگر بخش های فعال در حوزه فرش دستبافت قم هستند.


برای پیوستن به کانال رسمی تابناک قم در تلگرام میتوانید از لینک های زیر استفاده نمایید:

https://telegram.me/www_tabnakqom_ir

https://telegram.me/joinchat/AAAAAEBGvgGdXHQWdwFDDA

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۴ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۵
پرچم قم بالاست...
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار